Massages voor iedereen

Het is algemeen geweten (of althans door velen ervaren, maar niet altijd luidop gezegd) dat de maatschappij rondom ons alsmaar drukker wordt en meer van ons gaat verwachten. Hoe brengen we ons lichaam en ons hoofd even tot rust in deze drukke wereld?

Mema Relax heeft voor iedere leeftijdscategorie een massage op maat. Kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, … echt iedereen kan bij ons rust vinden. Waarom doen we dit met het geven van massages? Aanrakingen zijn al altijd ons eerste middel van communicatie geweest. Hoe maakt u contact met uw baby? Door een streling. Met een knuffel. Met een kus. Hoe steunt u een student in de examens? U geeft een schouderklopje. Hoe neemt u afscheid na een feest? U geeft een hand aan elkaar, een kus op de wang, … Er hoeven niet altijd woorden bij te komen. Een aanraking is soms al genoeg om te weten “He, we zijn er voor elkaar. Het gaat iedereen goed.”

De Chinezen, 2500 jaar voor Christus, zagen al heel vroeg het belang van aanraking en masseren. De Egyptenaren gebruikten het later ook in hun geneeskunde, vb. voetreflexologie. Beide zagen in dat men met aanrakingen en massage het lichaam tot ontspanning kan brengen en daar waar het nodig is tot herstelling/genezing leiden. Vele geleerden, waaronder Hippocrates, noteerden heel wat voordelen bij het krijgen van massages:

  • Geluksgevoel verhoogd
  • Gevoel van welbehagen en verzorgen verhoogd
  • Stresshormoon daalt
  • Pijngevoel daalt
  • Beter slapen
  • Concentratievermogen verhoogd – beter communiceren of contact maken
  • Zelfvertrouwen verhoogd – beter in zijn/haar vel voelen

 

Een massage geeft op het eerste zicht rust en ontspanning, maar als u verder kijkt en voelt, brengt het u zoveel meer!

Wist u dat elke massage die gegeven wordt anders is? Als Mema Relax 2x een volledige lichaamsmassage geeft, dan zullen die op elkaar lijken, en toch ook zo anders zijn. Iedere persoon komt met zijn/haar eigen beweegredenen naar de praktijk: voor ontspanning en rust te vinden of omdat ze last ervaren aan de onderrug, benen, …. Wij houden rekening met uw wensen en geven zo de massage die u het meest ontspanning en positieve ervaring zal brengen! Mema Relax volgt op regelmatige basis opleidingen om iedereen te kunnen helpen en ontspanning te laten vinden in deze drukke maatschappij.

volgende diensten

Mamacoach – pre-&postnatale begeleiding

Coach voor mama's voor, tijdens en na de bevalling

In de zwangerschap of na de bevalling kan u het gevoel hebben overspoeld te worden door emoties en gevoelens die u misschien niet verwacht had. De welbefaamde roze wolk waar over gesproken wordt, is er niet bij u.

Zwangerschapsmassage

Als zwangere dame een massage krijgen is een massage voor 2 personen krijgen. Zowel u als de baby geniet mee.

Shantala Babymassage

Baby’s vanaf de eerste dag laten genieten van het veilig geborgen gevoel bij mama en papa. In een workshop van drie sessies wordt u en uw baby aangeleerd hoe samen te genieten. Kwaaltjes zoals krampen, slaapproblemen, onrust/angst, ... worden aangepakt.